Dingen die Kirsten zegt

De legendarische Herman De Croo heeft zijn zogenaamde “decrooismen”. Voormalig president George W. Bush had zijn – weliswaar iets minder van intelligentie doordrongen – Bushisms, ofwel versprekingen die vooral hilarisch waren voor de wereldwijde toehoorders. Radiopresentator Jan Hautekiet maakte met twee collega-auteurs een compilatie van geestige versprekingen, contaminaties en neologismen allerhande in het boek “Je komt als gegoten”.

Enter de geweldige Kirsten Ujvari. Mijn professionele vennote en ravissante echtgenote heeft iets met taal. Ze houdt er van, ze speelt ermee, ze gebruikt het als tool in haar dagelijkse activiteiten als trainer, consultant, auteur en keynote spreker. Maar als het op het gebruik van spreekwoorden aankomt, dan blijkt ze een grappige kronkel in haar hoofd te hebben. Meermaals heb ik oprecht met tranen in de ogen en billenkletsend haar prachtige “Kirstologismen” aanhoord, herhaald en zelfs opgeschreven.

Geniet even mee van deze bloemlezing van haar mooiste uitspraken. Haar doodserieuze en uitgestreken gelaatsuitdrukking moet u zich er even zelf bij inbeelden.

Ik had het zelf niet beter kunnen zeggen… ;)